Kategoriat
3D tulostaminen

Pelihahmojen tulostaminen

Yksiä suosituimpia 3D-tulosteita harrastajien keskuudessa ovat pelifiguurit eli mallinnukset tietokone, konsoli- ja mobiilipelien suosikkihahmoista. Etsy palvelussa on lukuisia ammattimaisia käsityöläisiä jotka ovat erikoistuneet juuri peli- ja sarjakuvafiguureihin.

Varsinkin suosituimpien pelien hahmoista saattaa näin löytyä malleja verkkokaupan hyllyltä, mutta itse tekemisen ilona on että figuurista saa kustomoitua juuri itselleen mieleisen. On mahdollista esimerkiksi jäljitellä oma peliavatar 3d-muotoon, kaikkine yksityiskohtineen.

Lisäkkeeksi voi tulostaa myös erilaisia aseita ja tarvikkeita, riippuen myös siitä onko mallilla tarkoitus leikkiä vai ainoastaan asettaa pelikoneen viereen näytille. Tämä vaikuttaa myös siihen tarvitseeko figuuriin rakentaa liikkuvia niveliä. Koriste-esineisiin PLA on hyvä vaihtoehto, mutta PETG tai muu vahvempi tulostusmateriaali kestää paremmin käyttöä.

Prosessia voi helpottaa ottamalla ainakin pohjalle valmiin mallin. Näitä voi hakea Thingiversen ohella muun muassa MyMiniFactoryn ja TurboSquidin kautta. Välimuotona on sitten tilata mieleinen tuloste tilaustyönä. Hinnat alkavat noin 100 dollarin paikkeilta.